lees verder

Scroll naar beneden om verder te lezen

Met welk huisdier kunnen wij u helpen?

Honden, wat moet u weten?

Vaccineren

Honden moeten jaarlijks worden gevaccineerd om bescherming te behouden. We geven niet elk jaar de Grote Cocktail, maar alleen dat wat nodig is.

Kennelhoest hoort in principe bij de jaarlijkse vaccinatie, om uw hond te beschermen in een omgeving met hoge infectiedruk. Dit geldt zeker voor honden die naar het pension gaan, maar ook voor bezoekers van druk bezochte uitlaatveldjes. Het neusdruppelvaccin geeft de beste bescherming, omdat de neus de plek is waardoor de infectie het lichaam binnen komt.

Pupvaccinatie 6 weken: Hondenziekte – Parvo

Pupvaccinatie 9 weken: Parvo – Weil (+ evt Kennelhoest)

Pupvaccinatie 12 weken: Grote Cocktail

1 jarige leeftijd: Grote Cocktail ( + evt Kennelhoest)

Daarna 2 jaar Kleine Cocktail en 1 jaar Grote Cocktail, plus evt. Kennelhoest jaarlijks.

Dierenpensions stellen hun eigen regels mbt. de benodigde vaccinaties. Informeer altijd naar de specifieke eisen.

Rabiës (= hondsdolheid) vaccinatie is verplicht voor (elk) buitenland. De geldigheid is in principe 3 jaar, en de meeste landen vereisen vaccinatie tenminste 3 of 4 weken voor aankomst.

Als de vaccinatiestatus van uw hond wilt laten checken, is hiervoor een bloedtest beschikbaar. Let wel, bescherming tegen ziekte van Weil is niet vast te stellen met een bloedonderzoek, dus deze vaccinatie moet uw hond in elk geval jaarlijks hebben.

Ontwormen van uw hond moet 4x per jaar. Onze ontwormingsmiddelen werken tegen een breed spectrum aan wormsoorten, en worden gemakkelijk opgenomen als kauwtablet.

Ontvlooien kunt u doen met verschillende middelen. Sommige vlooien middelen werken ook tegen teken. De werkzaamheid van onze middelen varieert van 1 tot 8 maanden. Afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen uit pipetten, tabletten of een band. Wij hebben de nieuwste middelen, waarvan nog geen resistentie te verwachten is.  Kom gerust langs voor meer info!

Gaat uw hond mee naar het buitenland? Dan is het soms nodig om specifieke parasieten te weren of bestrijden. Zoals bijvoorbeeld hartworm, en zandvliegen. Laat u goed informeren voor u vertrekt, om infectie met exotische infectieziekten te voorkomen.

Zorg dat uw dier gechipt is en een Europees Dierenpaspoort heeft, en tijdig is gevaccineerd tegen Rabiës.

Voor verdere invoereisen per land, kijkt u op www.licg.nl.

Online afspraak maken