Onze spoeddienst

Wist u dat wij onze eigen spoeddienst hebben?

Dit houdt in dat wij er voor zorgen dat er 24/7 één van de dierenartsen te bereiken is, ook buiten werktijden. Deze spoeddienst is bedoeld als service voor patiënten van onze praktijk.

Wat houdt de spoeddienst in?

De dienstdoende dierenarts is niet standaard aanwezig op de praktijk, maar is oproepbaar vanuit huis. Op het moment dat er sprake is van een mogelijk spoedgeval, kunt u telefonisch contact opnemen met het standaard telefoonnummer van de praktijk. U wordt dan automatisch doorgeschakeld. Vervolgens wordt er zo goed mogelijk een inschatting gemaakt van de situatie. Indien nodig wordt er een afspraak gemaakt op één van onze vestigingen.

LET OP: er worden tijdens spoedtijden géén huisvisites gedaan.

Wat is een spoedgeval?

Een spoedgeval kan in de regel niet wachten tot de volgende werkdag. Wij begrijpen dat het niet altijd goed in te schatten is of er sprake is van een spoedgeval. Als u daarover twijfelt, neem dan contact op voor overleg. Veel voorkomende spoedgevallen zijn bijvoorbeeld katers die verstopt zitten en niet meer kunnen plassen, aanrijdingen of bijtincidenten. Ook mogelijke vergiftigingen en het acuut ziek worden van een dier is reden om contact op te nemen met de dierenarts. Dieren die al langere tijd ziek zijn of klachten hebben, zijn uiteraard tijdens openingstijden welkom.

Onze spoeddienst
Terug naar het nieuwsoverzicht
Online afspraak maken