Sneeuw, pekel en ijs

Inmiddels is ons land ook dit jaar weer bedekt met een mooie witte sneeuwlaag. Er zijn dan een paar zaken waar u goed op moet letten bij uw hond.

Sneeuw is leuk om in te wandelen en spelen, maar van te veel sneeuw eten kan uw hond gaan braken of diarree krijgen. Voorkom dus dat uw hond tijdens een wandeling teveel sneeuw binnen krijgt.

Ook kan sneeuw tussen de zoolkussens samenklonteren tot kleine ijspegeltjes. Deze ijspegeltjes zorgen voor veel ongemak en kunnen wondjes veroorzaken. Strooizout is ook irriterend voor de zoolkussens en tussenteenhuid. Het kan nare ontstekingen veroorzaken! Na een winterse wandeling kunt u de poten dus het beste schoonmaken of afspoelen met bijvoorbeeld lauwwarm water.

Om bovenstaande te voorkomen, kunt u preventief potenwax smeren voor het uitlaten. Dit is speciaal voor honden en helemaal niet schadelijk. Potenwax beschermt de zoolkussens tegen sneeuw en ijsvorming en werkt langer en beter dan gewone vaseline. De potenwax is in de winter bij ons verkrijgbaar en helpt ook tegen irritatie door pekel en strooizout.

Als laatste kunnen ook honden flink uitglijden op het ijs en zo flinke spierblessures oplopen, wees hier dus voorzichtig mee.

 

 

Sneeuw, pekel en ijs
Terug naar het nieuwsoverzicht
Online afspraak maken