Vlooien in de herfst en winter? Jazeker!

Vlooien: ze blijven lastig, ook in de winter!

Het is inmiddels wintertijd en de temperatuur  is flink gedaald. Voor veel mensen is dit een reden om te denken dat alle vlooien afsterven. Buiten in de kou heeft een vlo inderdaad weinig kans van overleven, maar de meeste vlooien zitten in huis en die leven prima verder in een lekker warm huis. Niet alleen u en uw huisdier vinden het aangenaam om binnen te blijven met de verwarming aan, de vlooien ook!

Een goede preventieve vlooienbestrijding blijft dus ook in de herfst- en wintermaanden noodzakelijk om een vlooienplaag in huis te voorkomen.

Om vast te kunnen stellen of uw huisdier vlooien heeft, gaat u op zoek naar kleine zwarte korreltjes in de vacht. Deze bevinden zich vaak in de schouderstreek of in de liesstreek. Deze kleine, zwarte korreltjes zijn waarschijnlijk vlooienpoepjes. Wilt u dit zeker weten? Haal dan met een speciale vlooienkam wat korreltjes uit de vacht en leg deze op een vochtig wit keukenpapiertje. Geven de korreltjes een rood- bruinachtige kleur als het vochtig wordt; dan weet u zeker dat het vlooienpoepjes zijn. De rode kleur wordt veroorzaakt door eerder opgezogen bloed van uw huisdier.

Heeft u vlooien of vlooienpoepjes op uw huisdier gevonden? Dan is het verstandig om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden van deze kleine kriebelbeestjes. Vlooien leggen erg veel eitjes en een vlooienplaag heeft u zo in huis! Het vergt even wat tijd en inzet, maar uw huisdier (en huis) kan zeker weer vlo-vrij worden.

Gelukkig zijn er verschillende goede middelen te verkrijgen om vlooien te bestrijden. Zo zijn er pipetjes die u op de huid kunt aanbrengen, pillen die maar liefst 3 maanden werken en banden die een half jaar werkzaam zijn. Mocht uw huis echt helemaal vol vlooien zitten en u komt er niet vanaf; dan is er ook een goed werkende omgevingsspray te verkrijgen.

Weet u niet goed wat het beste past bij u of uw huisdier? Neem dan gerust contact met ons op: wij helpen u graag verder met dit probleem.

Vlooien in de herfst en winter? Jazeker!
Terug naar het nieuwsoverzicht
Online afspraak maken