Vragen

Huisdier overleden, en dan?

Als uw huisdier komt te overlijden, moet er besloten worden wat er met het dier gebeurt. Omdat dit moment soms onverwacht komt en vaak een moeilijke tijd met zich meebrengt, is het goed om hier van te voren over na te denken. Wat zijn de mogelijkheden? Wat past het beste bij uw gevoel?

  • Begraven in eigen grond. In principe is dit toegestaan bij dieren tot 10 kg. U moet tenminste tot 75 cm diepte graven en het dier mag niet worden verpakt in biologisch onafbreekbaar materiaal.
  • Begraven bij een dierenbegraafplaats. In overleg met Dierenbegraafplaats Zevenhoven, zijn er verschillende mogelijkheden. U kunt het dier zelf brengen, na het maken van een afspraak.
  • Crematie. Uw dier kan individueel worden gecremeerd of in een kleine groep met andere dieren. Ook is het mogelijk de as terug te krijgen om uit te strooien, te bewaren of te begraven. De as van dieren die in een groep zijn gecremeerd, wordt door het crematorium uitgestrooid over zee.
  • Destructie. Het stoffelijk overschot wordt ‘vernietigd’ en restanten worden gebruikt voor onder meer het opwekken van energie.
  • Ter beschikking stellen aan de wetenschap. Dit gebeurt niet vaak maar kan worden geregeld d.m.v. het invullen van een dierdonorcodicil. Wel moet het dier daar worden gebracht door uzelf of een betaalde service.

Als u uw dier bij ons brengt na overlijden, of uw dier blijft bij ons na de euthanasie, kunnen wij het dier laten ophalen voor crematie door dierencrematorium SHCN, of voor destructie.

Als uw dier thuis overlijdt of wordt ingeslapen, kunt u uw dier zelf wegbrengen naar het crematorium of dierenbegraafplaats (op afspraak), of naar de praktijk. Ook kunnen wij voor u regelen dat het dier bij u thuis wordt opgehaald door het crematorium (SHCN).

Voor meer informatie over mogelijkheden en prijzen:

www.dierenbegraafplaats.com
www.shcn.nl

Online afspraak maken