Vragen

Vlooien

Vlooien kunnen het hele jaar rond voorkomen op uw kat of hond. Als het warmer wordt, neemt hun voortplantingssnelheid toe en dus ook de kans dat uw dier last krijgt van vlooien. Veel mensen behandelen hun dieren daarom alleen in de warme maanden, maar ook in de winter is het lekker warm in huis. Zeker voor dieren die overgevoelig zijn voor vlooienbeten is het van belang de vlooienbestrijding het hele jaar vol te houden.

Een goede vlooienbestrijding betekent dat alle dieren in huis worden behandeld, en ook de omgeving. Dit kan door regelmatig stofzuigen en eventueel sprayen met een insecten dodend middel. Dekentjes, matjes en manden moeten regelmatig mee worden gewassen en/of met spray worden behandeld. Hier kunnen zich namelijk eitjes en larven bevinden die zich verder ontwikkelen.

Extra ontwormen is ook belangrijk, omdat vlooien een worminfectie kunnen overdragen als de kat een vlo uit de vacht op likt.

In onze praktijk is er keuze uit verschillende toedieningsvormen:

  • Vlooienpipetten: deze moeten meestal maandelijks worden toegediend. Voor katten is er nu een pipet tegen vlooien en teken, die 3 maanden werkt.
  • Tabletten: voor de hond is er een betrouwbare en smakelijke tablet die 3 maanden werkt. Voor de kat werkt een vlooientablet 1 maand.
  • Vlooien en tekenband: werkt 7 – 8 maanden.

Middelen uit de dierenwinkel zijn niet altijd even betrouwbaar qua werking. Laat u zich voor de juiste vlooienbestrijding goed voorlichten door een van onze assistenten.

Online afspraak maken