Vuurwerkangst

Wanneer uw huisdier veel last heeft van vuurwerkangst, is het raadzaam om tijdig maatregelen te nemen om de angst dit jaar te verminderen.
Veel huisdiereigenaren denken dat dit alleen op oudjaarsdag zelf  kan met kalmerende middelen, maar gelukkig zijn er tegenwoordig meer middelen op de markt te verkrijgen die vuurwerkangst tegen gaan. Hier dient alleen eerder mee gestart te worden.

Zo kunt u uw huisdier nu al laten wennen aan vuurwerkgeluiden met behulp van een vuurwerk-cd. Belangrijk hierbij is om uw hond of kat niet te troosten bij angst voor de geluiden. Met een paar minuutjes luisteren per dag kan de hond of kat over zijn of haar angst heen komen.

Om uw huisdier beter om te laten gaan met vuurwerkangst (of andere stressvolle situaties) is er een speciaal kalmerend dieet. Dit is voor katten en honden tot 15 kg.
Dit kalmerende dieet bevat twee verschillende stoffen die een positieve en rustgevende werking geven. Een goede manier om stress te verminderen zonder rustgevende medicatie. Begin minimaal 6 weken van te voren met het dieet.

Er bestaan ook twee verschillende voedingssupplementen die voor een rustgevende en kalmerende werking zorgen. Het ene supplement is een smakelijke tablet en het andere supplement is een smakelijke poeder dat u over het eten van uw hond of kat kan strooien. Voor het beste resultaat dient u ook hier minimaal 6 weken van te voren mee te beginnen.

Dan zijn er nog speciale verdampers ontwikkeld voor de hond en kat. Deze verdamper stopt u thuis in het stopcontact en is navulbaar. De verdampers bevatten de synthetische variant van het natuurlijke feromoon, dat bij dieren een gevoel geeft van vertrouwen en veiligheid. Het feromoon is voor mensen niet waarneembaar en dus geurloos.
Begin ook hiermee ruim van te voren! (week of 6 aanhouden).

Tot slot kunnen bij erg bange honden en katten kalmerende medicijnen worden voorgeschreven in tablet- of pastavorm.
Wilt u meer informatie of is er nog iets niet helemaal duidelijk: neem gerust contact op met één van onze assistentes.

Vuurwerkangst
Terug naar het nieuwsoverzicht
Online afspraak maken